Termeni si conditii

 

1. Informatii generale

Site-ul www.megacontruct.ro si Aplicatia web “Contul meu” este proprietatea MEGACONSTRUCT S.A. Acest document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza site-ul www.megacontruct.ro si Aplicatia web “Contul meu”.

Termenii si conditiile pot fi modificate in orice moment de catre administratorul site-ului, denumit incontinuare "Administrator", fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori".

Aplicatia web “Contul meu” este creata de catre MEGACONSTRUCT S.A. in scopul de a pune la dispozitia utilizatorilor racordați la sistemul de distributie a gazelor naturale un instrument facil de accesare a informatiilor referitoare la locurile de consum ale acestora, ce se afla in raza de operare a MEGACONSTRUCT S.A.

Aplicatia web “Contul meu” permite accesarea in mod gratuit, in conditii de securitate si confidentialitate, a datelor de consum inregistrate cel putin pentru ultimele 36 de luni calendaristice sau pentru perioada scursa de la incheierea primului contract de furnizare a gazelor naturale pentru respectivul loc de consum, pe baza datelor de identificare ale solicitantului si a CLC/adresei locului de consum.

De retinut este faptul accesul la informatiile de baza prin intermediul acestei aplicatii se acorda cu respectarea urmatoarelor:

a) clientul final are acces doar la datele referitoare la locul/locurile de consum propriu/proprii;
b) furnizorul are acces doar la datele referitoare la locul/locurile de consum pentru care are incheiat cu clientul final respectiv un contract/contracte de furnizare a gazelor naturale in vigoare;
c) orice alt furnizor de gaze naturale, diferit de furnizorul actual, sau un furnizor de servicii energetice are acces doar daca prezinta acordul scris al clientului final prin care acesta din urma deleaga furnizorului dreptul de acces la datele referitoare la locul/locurile de consum propriu/proprii.

 

2. Termeni si conditii de utilizare. Conditii de acces

Prin accesarea si utilizarea aplicatiei web “Contul meu”, utilizatorul confirma luarea la cunostinta,intelegerea si acceptarea termenilor si conditiilor enuntate mai jos, fapt pentru care isi asumaeventualele consecinte ale nerespectarii acestor termeni si conditii.

Termenii si conditiile pot fi schimbate in orice moment de catre MEGACONSTRUCT S.A., fara notificarea prealabila a utilizatorilor. MEGACONSTRUCT S.A. va asigura accesul permanent al utilizatorilor la termenii si conditiile de utilizare a aplicatiei web “Contul meu”, fiind responsabilitatea acestuia din urma sa consulte secțiunea in cauza.

Utilizarea site-ului, logarea si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora. In cazul in care nu sunt de acord cu termenii si conditiile impuse, Utilizatorii nu vor putea obliga Administratorul sa aduca modificari acestora si vor inceta accesarea acestui serviciu.

Accesul utilizatorilor la Aplicatia web “Contul meu” este gratuita și este condiționata de respectarea urmatoarelor conditii:

 • Utilizatorii declara si garanteaza ca au dreptul legal de accesare a informatiilor furnizate de MEGACONSTRUCT S.A. sau sunt imputerniciti de catre titular pentru a accesa aceste informatii;
 • Utilizatorul are obligatia de a pastra confidentialitatea informatiilor, fiind unic responsabil pentru orice consecinte pe care le-ar putea avea divulgarea acestor informatii catre un tert, indiferent daca divulgarea a fost intentionata, din neglijenta sau simpla imprudenta;
 • Accesul la Aplicatia web “Contul meu”se va face prin intermediul unui nume de utilizator (adresa de e-mail) si a unei parole aleasa de Client in cadrul procesului de inregistrare pentru utilizarea aplicatiei., cu respectarea urmatoarelor :

a) clientul final are acces doar la datele referitoare la locul/locurile de consum propriu/proprii;
b) furnizorul are acces doar la datele referitoare la locul/locurile de consum pentru care are incheiat cu clientul final respectiv un contract/contracte de furnizare a gazelor naturale in vigoare;
c) orice alt furnizor de gaze naturale, diferit de furnizorul actual, sau un furnizor de servicii energetice are acces doar daca prezinta acordul scris al clientului final prin care acesta din urma deleaga furnizorului dreptul de acces la datele referitoare la locul/locurile de consum propriu/proprii.

 • Accesul la Aplicatia web “Contul meu” este conditionat de inregistrarea prealabila si de acceptarea prealabila a „ Termenilor si Conditiilor Generale”, dupa introducerea corecta a tuturor datelor necesare pentru inregistrarea corecta in cadrul aplicatiei web. Clientul este de acord ca Megaconstruct poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care se constata ca a furnizat informatii neconforme cu realiatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normele.
 • procedurile judiciare.
 • Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje.

 

3. Acuratetea informatiilor

Informatiile privind datele locului de consum sunt preluate in Aplicatia web “Contul meu” din baza de date administrata de catre MEGACONSTRUCT S.A.

Pentru clarificarea oricaror nelamuriri legate de o anumita informatie este necesara contactarea - operatorului.

 

4. Conditii Privind Transmiterea Corespondentei On-Line

Clientii au optiunea de a alege sa primeasa factura/corespondenta de la Megaconstruct in format electronic. Optiunea de transmitere a facturilor/corespondentei pe e-mail poate fi activata dupa inregistrarea in Aplicatia web “Contul meu”, clientii avand posibilitatea de a schimba aceasta optiune oricand.

Daca optiunea de transmitere a facturilor/corespondentei in format electronic este activata, clientii sunt de acord sa nu mai primeasca facturile/corespondenta in format tiparit, documentele fiind transmise la adresa de e-mail indicata de client.

In cazul in care, din motive independente de vointa Megaconstruct, Aplicatia web “Contul meu” nu este functionala sau clientul a primit factura in SPAM, clientul nu este exonerat de obligatia de a plati facturile, avand obligatia de a se interesa asupra sumei de plata conform prevederilor din contractul incheiat cu Megaconstruct.

 

5. Neangajarea raspunderii

MEGACONSTRUCT S.A.gazduieste si intretine acesta aplicatie pentru a inlesni accesul public la informatii privind activitatile specifice. Administratorul depune eforturi pentru ca aceste informatii sa fie corecte si oferite la timp. La semnalarea eventualelor erori, Administratorul va incerca in cel mai scurt timp, corectarea acestora.

Informatia oferita:

 • este exclusiv de natura generala;
 • nu este in mod obligatoriu atotcuprinzatoare, completa sau actualizata;
 • poate contine legaturi web spre alte site-uri asupra continutului carora Megaconstruct
  S.A. nu detine nici un control si pentru care nu isi asuma nici o responsabilitate.

Un document disponibil pe site nu reproduce in mod obligatoriu textul unui document oficial.

Numai documentele si actele normative publicate prin mijloace acreditate/legiferate de catre organele abilitate sunt considerate autentice.

Administratorul nu isi asuma nici o raspundere pentru consecintele care pot aparea datorita intârzierii sau pierderii accidentale a informatiilor publicate sau existente pe site.

Utilizatorii vor folosi informatiile furnizate in cadrul site-ului pe propria raspundere, iar in cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informatiilor furnizate, Utilizatorii accepta ca Administratorul va fi absolvit de orice raspundere.

Notiunea de neangajare a raspunderii se rasfrânge si asupra Consiliului Concurentei, in masura in care acesta respecta legislatia in vigoare si obligatiile impuse de lege.

 

6. Reguli generale

Administratorul site -ului declara urmatoarele:

 • va depune toate eforturile rezonabile pentru realizarea scopului site-ului;
 • va depune toate eforturile (din punct de vedere tehnic sau de alta natura) pentru functionarea in bune conditii a site-ului; cu toate acestea, pot exista intreruperi in functionare, sau imposibilitati de accesare de catre Utilizatori, pe o perioada nedeterminata de timp, din orice motive;
 • va depune toate eforturile (din punct de vedere tehnic sau de alta natura) pentru actualizarea cât mai frecventa a informatiilor despre sedinte si dosare din site; cu toate acestea, pot exista intârzieri datorita procesului de aducerea automata a datelor (intârzieri datorate lantului de pasi ce trebuie parcursi pentru a avea o informatie complet actualizata).
 • pe masura aparitiei unor situatii noi de orice natura ce impun acest lucru, Administratorul poate modifica conditiile si termenii de utilizare.
 • Pentru orice intrebari legate de Aplicatia web “Contul meu”, clientul poate transmite un e-mail la corespondenta.email@megaconstruct.ro

 

7. Limitari tehnice

Administratorul nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile site-ului nu pot fi accesate de catre Utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

Clientul poate accesa Aplicatia web “Contul meu” 24h/zi, 7 zile/saptamana, cu exceptia perioadelor in care se efectueaza lucrari de intretinere si/sau reparatii. Accesul poate fi limitat ca viteza in orele de utilizare maxima, datorita capacitatii limitate de procesare a sistemului informatic pe care ruleaza Aplicatia web “Contul meu”. Clientul intelege ca mai multi clienti conectati simultan la Aplicatia web “Contul meu” poate determina scaderea vitezei de raspuns a aplicatiei.

 

8. Informatii cu caracter personal

Prin intermediul prezentului site pot fi solicitate informatii de natura personala.  Megaconstruct  asigură, în condiţiile legii, păstrarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal ale clientilor şi respectarea dreptului acestora la protecţia vieţii private în privinţa prelucrării datelor cu caracter personal.

 Pentru mai multe informatii te rugam sa consulti Informara Generala cu privire la Prelucrarea datelor cu caracter personal

 

9. Legaturi la alte site-uri

Site-ul poate contine legaturi web sau trimiteri catre alte site-uri considerate utile in ceea ce  priveste continutul. In cazul utilizarii acestor legaturi web sau trimiteri, se vor aplica conditiile  generale de utilizare corespunzatoare acelor site-uri.

 

10. Drepturile asupra continutului

Reproducerea materialelor de pe site este autorizata, cu mentionarea sursei si in limitele prevazute  de legislatia drepturilor de autor si a drepturilor conexe in vigoare. In cazul in care este nevoie de obtinerea unui acord prealabil in vederea reproducerii materialelor de pe site, obligatia de a obtine acest acord anuleaza autorizatia mai sus mentionata. Restrictia de a reproduce materialele de pe site  va fi clar indicata acolo unde este cazul.

 

11. Reguli de utilizare:

Nu sunt permise:

 • copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site;
 • incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
 • incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua MEGACONSTRUCT S.A. sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua MEGACONSTRUCT S.A.care nu sunt publice, fara autorizatie;
 • folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese;
 • publicarea, transmiterea sau distribuirea de informatii care pot fi daunatoare, obscene, defaimatoare sau ilegale;
 • utilizarea acestui site intr-un mod care poate duce la incalcarea drepturilor altor siteuri;
 • folosirea unor aplicații software și dispozitive care sa bruieze site-ul si incarcarea sau punerea la dispozitie a fisierelor continând date eronate sau virusi, prin orice fel de metoda;
 • obtinerea sau incercarea de a obtine acces neautorizat la site, indiferent de metoda.

Este interzisa utilizarea site-ului in scop publicitar sau pentru orice fel de cerere/oferta care are un caracter comercial.

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutul site-ului.

Administratorul are dreptul de a suspenda sau anula accesul si utilizarea acestui site daca sunt incalcati Termenii si conditiile.

Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala.

 

12. Exonerarea de raspundere

Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele:

 • utilizarea site-ului se face pe propria raspundere. MEGACONSTRUCT S.A.este exonerat in mod expres de toate raspunderile de orice fel, care ar rezulta din utilizarea necorespunzatoare a site-ului de catre Utilizatori.

MEGACONSTRUCT S.A. nu ofera nici o garantie ca:

 • informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra;
 • serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
 • rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de
  incredere;
 • calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele;
 • orice eroare de program va fi corectata.

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului.

 

13. Limitarea raspunderii

MEGACONSTRUCT S.A. nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe si indirecte,
rezultand din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;
 • acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;
 • declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;
 • orice alta problema legata de serviciile site-ului.

MEGACONSTRUCT S.A.nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar
putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.

MEGACONSTRUCT S.A.isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice
moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din
momentul postarii ei pe site.

 

14. Posibilitatea Inchiderii Contului Din Aplicatia Web “Contul Meu”

Clientul poate solicita inchiderea contului creat in Aplicatia web “Contul meu”, la adresa de e-mail
corespondenta.email@megaconstruct.ro, fara invocarea vreunui motiv.

 

15. Clauze Diverse

Orice reclamatie cu privire la functionalitatea aplicatiei web, va fi la adresa de e-mail
corespondenta.email@megaconstruct.ro

Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii Generale, clientul declara ca a citit, a inteles in totalitate si este de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale aplicatiei web.